Trimmet centralkøkken sparer tid & penge
Bæredygtig forbedrings-kultur bidraget til effektivisering
I et centralkøkken, der leverer mad til over 80 borgere hver dag, har arbejdet med bæredygtig forbedringskultur bidraget til en effektivisering, der har haft stor værdi.
"Vi kan lide at bruge friske råvarer og lave maden fra bunden. Det er det vigtigste for os. Men at lave mad fra bunden kræver tid, og det kræver ressourcer at skaffe de gode råvarer."
UDTALER KØKKENLEDER FRA ÆLDRE-PLEJECENTER
Efter at en række rutinemæssige arbejdsgange i bestillingsprocessen er sat i system, kan der nu spares mange penge på driftøkonomien ved mindre madspild. Samtidigt bruger medarbejderne mindre personaletid i madproduktionen. Alle har fået mere tid til at kæle for madlavningen til glæde for borgeren, som også har fået en større appetit.
Livsglæde
Effekt
Appetit
Nærende
"Troede ikke det var muligt. Men på bare fire måneder har arbejdet med bæredygtig forbedringskultur - leveret af erfarende konsulenter - effektiviseret og vendt op og ned på arbejdsgangene - og så på den gode måde."
"Penge er der blevet flere af, fordi madspildet er blevet minimeret. Det betyder flere muligheder for os".
UDTALER KØKKENLEDER FRA ÆLDRE-PLEJECENTER